De directie van De Langen & van den Berg heeft besloten de bouw van een nieuw eigen kantoor definitief door te zetten. Het eigentijdse kantoorpand wordt gebouwd aan de Smederijstraat in Bergambacht op een mooie zichtlocatie langs de provinciale weg richting Schoonhoven. 

Het besluit om het huidige kantoorpand aan de Burgemeester Uilkensstraat in Bergambacht te gaan verlaten komt voort uit de forse groei die ons bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, aldus Tomas van den Berg, directeur van het bedrijf. Het gevoel daarover is dubbel omdat we als bedrijf toch ruim 50 jaar aan de Burgemeester Uilkensstraat gevestigd zijn geweest. Aan de andere kant geeft een nieuw kantoor ons de mogelijkheid onze medewerkers een zo optimaal mogelijke werkplek te bieden met optimale faciliteiten om klanten, opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers te ontmoeten. 

We gaan er een bijzonder gebouw van maken. Met de architect van Bureau 070 zullen wij op korte termijn het schetsontwerp definitief afronden. Het nieuwe pand zal zo duurzaam en ‘groen’ mogelijk worden gebouwd en wordt energieneutraal dankzij zonnepanelen op het dak. Het regenwater wordt hergebruikt om toiletten door te spoelen en een warmte-en koudeopslag installatie zorgt voor de verwarming en koeling. Het buitenterrein wordt ‘natuur inclusief’ ingericht met ruimte voor insecten, egels en vleermuizen en ‘groen’ ingericht met hagen, graskeien en pergola’s.

Het is de verwachting dat de bouw omstreeks het 1e of 2e kwartaal 2022 zal aanvangen.