Op de bouwlocatie is het hebben van stroom noodzakelijk, want zonder stroom kan er niet gebouwd worden. De Langen & van den Berg wil liever geen ronkende generator dag en nacht aan hebben staan, die CO2 uitstoot en geluidsoverlast geeft. Daarom is er gekozen voor Battery Packs en batterijcontainers via RECO. Een battery pack zorgt voor een duurzame stroomvoorziening, voor minder brandstofkosten, uitstoot en geluid. Dus beter voor het milieu en daar werkt De Langen & van den Berg graag aan mee. Want elke liter diesel die niet verbrand wordt betekent CO2 uitstoot in de lucht. Door de Battery Packs in te zetten voorkwamen wij de verbranding van maar liefst 68.490 liter diesel in het afgelopen jaar. En daar zijn wij best een beetje trots op.


De Langen & van den Berg is op zoek naar nieuwe collega's.

Wij zijn al meer dan 90 jaar een bouwbedrijf dat met een groep enthousiaste en vakbekwame medewerkers nieuwbouwprojecten, woning - en utiliteitsbouw realiseert.

Sinds juni 2023 werken wij met veel plezier vanuit een gloednieuw in eigen beheer gebouwd kantoorgebouw in Bergambacht.

Momenteel zoeken wij een uitvoerder, werkvoorbereider en voorman timmerman.


Woensdagavond 17 januari was er voor de omwonenden van het bouwproject aan de Raadhuisweg in Reeuwijk een inloopavond georganiseerd. Men kon zich tijdens deze avond laten informeren over het bouwplan. Aan de Raadhuisweg zullen huurappartementen worden gerealiseerd die bestemd zijn voor starters en senioren. Tijdens deze avond waren er afgevaardigden van de Woningbouwvereniging Reeuwijk, de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en De Langen & van den Berg aanwezig.


Vrijdag 1 december vierden De Langen & van den Berg samen met woningcorporatie Havensteder de start van de bouw van 38 sociale huurwoningen aan de Schans en 2de Schansstraat in Delfshaven. De sloop van de 43 woningen en 1 BOG ruimte vond al in 2022 plaats. Er zullen nu meerdere type woningen gebouwd worden die bestemd zijn voor diverse doelgroepen (van studio tot 4-kamerwoning). Deze woningen worden duurzaam gebouwd, aardgasvrij en goed geïsoleerd. Ze behouden qua uiterlijk het historische karakter van de wijk Delfshaven. Het ontwerp van Groosman Architecten heeft de details en uitstraling van het oude complex zorgvuldig vertaald naar een hedendaagse uitvoering. Op deze manier wordt het oude karakter gehandhaafd, terwijl toch wordt voldaan aan de eisen van deze tijd. Chantal Zeegers, wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen van de Gemeente Rotterdam verrichtte deze middag de officiële handeling door middel van symbolisch met een schep het eerste zand te scheppen. De Langen & van den Berg is dankbaar en enthousiast om dit mooie project te mogen realiseren in opdracht van Havensteder.


Ontdek jouw droomwoning in de Hoeksche Waard! Op woensdag 29 november tussen 17:00 en 19:30 uur verwelkomen we je graag op het Gemeentehuis in Oud-Beijerland voor de Nieuwbouw Woonmarkt. Dit is dé kans om alles te weten te komen over de nieuwste woningprojecten, waaronder het nieuwbouwproject De Boomgaard in Goudswaard en Waterborg in Puttershoek en andere vastgoedmogelijkheden in deze prachtige regio.

Of je nu op zoek bent naar een gezinswoning, een appartement met uitzicht, of een comfortabele plek om met pensioen te gaan, de Hoeksche Waard heeft voor ieder wat wils. Tijdens deze woonmarkt krijg je de gelegenheid om rechtstreeks in contact te komen met ontwikkelaars, makelaars en deskundigen die je kunnen helpen bij het realiseren van jouw woondromen.

Zet de datum in je agenda en zorg dat je erbij bent op 29 november! Samen gaan we op zoek naar jouw perfecte thuis in de Hoeksche Waard! Meld je aan op woonmarkthw.nl
De handtekening staat! Er komen maar liefst 30 duurzame sociale huurappartementen in Reeuwijk. Op 31 oktober werd de realisatieovereenkomst ondertekend door Woningbouwvereniging Reeuwijk en Bouwbedrijf De Langen & van den Berg De huurwoningen worden gerealiseerd op de nu braakliggende locatie aan de Raadhuisweg in Reeuwijk. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024.

Esther van Beelen, bestuurder van Woningbouwvereniging Reeuwijk: “Met trots zetten we met dit prachtige project een belangrijke stap in het vergroten van het sociale woningaanbod in Reeuwijk. De appartementen zijn modern, energiezuinig en gelegen op een prachtige locatie aan de Raadhuisweg en voorziet natuurlijk in de grote behoefte voor één en tweepersoons (senioren)huishoudens die er in Reeuwijk is. Onze huurders met verschillende achtergronden zullen zich hier zeker thuis voelen. Heel fijn dat wij samen met onze partners hier een bijdrage aan kunnen leveren!”

Tomas van den Berg, directeur bij Bouwbedrijf De Langen & van den Berg: “Het is voor ons een erg mooie opdracht. Na de gunning van de aanbesteding hebben wij in een goede samenwerking met Woningbouwvereniging Reeuwijk en Mozaïek Wonen, maar ook met de architect, het project verder uitgewerkt. Wij kijken er naar uit om deze samenwerking nu voort te zetten tot en met de oplevering. Het aantal projecten sociale woningbouw groeit binnen ons bedrijf en wij zijn daarom bijzonder blij deze kwalitatieve sociale huurwoningen voor Woningbouwvereniging Reeuwijk te mogen gaan realiseren. 

Drie appartementencomplexen
Het project bestaat uit drie vrijwel identieke gebouwen van 10 appartementen per gebouw. Het project onderscheid verschillende woningtypen voor één en tweepersoonshuishoudens met woonoppervlakten van 43-45m2, 73m2 en 79m2. Mozaïek Wonen organiseerde voor Woningbouwvereniging Reeuwijk de aanbestedingsprocedure waarbij Bouwbedrijf De Langen & van den Berg uit Bergambacht als winnaar uit de bus kwam. Architect van het bouwplan is FKG Architecten aan de Zaan.

Afgelopen 27 oktober organiseerden ons bedrijf in het kader van teambuilding het allereerste L&B Toernooi. Het was tevens een mooie gelegenheid om onze nieuwe kantine, waar een tafelvoetbalspel, tafeltennis en darts-spel staan, te benutten. In verschillende groepen streden de collega’s tegen elkaar in 3 verschillende disciplines; tafelvoetbal, tafeltennis en darts. De avond begon met een hapje en drankje waarna er werd gestart met het toernooi. De hele avond werd er fanatiek gedart, getafeltennist en tafelvoetbal gespeeld. Uiteindelijk was er één winnaar die de wisseltrofee 🏆 in ontvangst mocht nemen. Door het enthousiasme van alle collega’s kunnen we zeggen dat een nieuwe jaarlijkse L&B traditie is geboren.

Op maandag 16 oktober hebben wij de Nederlandse vlag in de top van het gebouw gezet van blok A omdat hier het hoogste punt is bereikt.

Centraal gelegen in de Waddinxveense wijk Park Triangel bouwt De Langen & van den Berg twee zeer duurzaam uitgevoerde appartementengebouwen. Ontwikkelaar De Langen & van den Berg Vastgoed BV won de door Park Triangel uitgeschreven uitvraag met een gebouwontwerp van Zeinstra Veerbeek Architecten en een landschapsontwerp van Jos van de Lindeloof. Door het groene buitenterrein rondom de twee gebouwen en de daktuin op de half verdiepte parkeergarage mag er met recht gesproken worden over Wonen in het Park.

Inmiddels heeft de metselaar ca. 135.000 stenen verwerkt en 130 ton specie.

Dinsdag 3 oktober is middels een bescheiden feestje de start bouw gevierd van de eerste twee villa's van het project Het Kwintet aan de Langeweg in Middelharnis. Aanwezig waren uiteraard de kopers, de beide ontwikkelaars Wonen a la Carte en De Langen & Van den Berg Vastgoed BV, wethouder Daan Markwat van de Gemeente Goeree-Overflakkee en SBB Woning en Utiliteitsbouw BV die de bouw voor zijn rekening neemt.. Momenteel zijn nog niet alle villa's verkocht, via Het Kwintet kunt u meer informatie hierover terugvinden.

Zonsopkomst op onze bouwplaats Reijsendaal in Rotterdam. In de vroege ochtenduren zijn onze collega's al hard aan het werk op de bouwplaats, wat soms dus ook hele mooie plaatjes met zich meebrengt. In opdracht van Nieuw Vastgoed bouwen wij hier momenteel 85 woningen en appartementen.

Graag delen wij deze drone beelden die zijn gemaakt van de locatie in Leiden waar wij onlangs de bouw van 11 appartementen Waterkant hebben gerealiseerd. De locatie van het appartementencomplex is uniek te noemen; aan het water, tegenover de watertoren en zeer nabij de binnenstad van Leiden. Waterkant is een project van De Langen & van den Berg Vastgoed in samenwerking met CityBeats en Zijdekwartier Architecten.

Vanmiddag was er een feestje op de bouwplaats van La Rondeur in ‘s Gravenzande. Ondanks dat de bouw van de 18 appartementen enige tijd geleden is gestart hebben we dit met elkaar vandaag alsnog gevierd. Tezamen met onder meer wethouder Michiel Ferwerda van de Gemeente Westland, Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland bv., Westport Notarissen, de architecten van ZVA en last but not least… de kopers die straks de nieuwe bewoners zijn van deze comfortabele en duurzame appartementen.

Er is nog slechts 1 allerlaatste appartement te koop in La Rondeur. Prachtig gelegen op de bovenste etage van het gebouw. Als u op zoekt bent naar een royaal vierkamer appartement met groot terras, waar u uw woonidealen kunt realiseren, dan is het wijs om snel contact op te nemen met TW3 makelaars (telefoon 010- 3007117) voor meer informatie over dit unieke aanbod.