De verkoop van de 18 appartementen in La Rondeur is gestart.
Bekijk het aanbod van dit duurzame nieuwbouwproject in de nieuwe woonwijk Waelpolder in ‘s-Gravenzande.

Van donderdag 21 juli 14.00 uur tot en met zondag 21 augustus 24.00 uur kunt u zich online inschrijven voor uw droomappartement. Fantastisch gelegen bij het water van de Ecozone in de nieuwe woonwijk Waelpolder. Dichtbij de dorpskern van de enige gemeente in Westland met stadsrechten; het sfeervolle ‘s-Gravenzande.

U kunt zich via de website - www.larondeur.nl - online inschrijven voor uw favoriete bouwnummer(s). De termijn van inschrijven sluit zondag 21 augustus om 24.00 uur. U heeft dus ruim de tijd om uw keuze te bepalen. Dit kan eenvoudig met de woningzoeker op de pagina aanbod.

De makelaar van dit project is TW3 - Diel Makelaars.

Tijdens de inmeetmiddag bij De Landerijen van Sion onlangs was het prachtig weer. Er nu wordt hard gewerkt om de eerste woningen van dit project klaar te maken voor de vooropleveringen. Inmiddels zijn de nuts partijen gestart met het aanleggen van het nuts tracé en zal er begonnen worden met het inrichten van het buitenterrein.

Donderdag 2 juni is de realisatie- en koopovereenkomst ‘Zuidelijk Havengebied Alblasserdam’ ondertekend. De handtekeningen werden gezet door wethouder Kraijo van de Gemeente Alblasserdam, Michiel Verschuuren (Stevast Ontwikkeling BV) en Tomas van den Berg (De Langen & Van den Berg Vastgoed BV).

De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt en aan het einde van dit jaar gepresenteerd aan de gemeenteraad van Alblasserdam. Het doel is om eind 2023 te gaan starten met bouwen.

Het Zuidelijk Havengebied is al lang een braakliggend ontwikkelgebied wat grenst aan de entree van Alblasserdam en zal nu worden ontwikkeld tot een levendig deel van het centrum. Het biedt ruimte aan diverse soorten woningen, van sociale huurwoningen, starterswoningen tot aan gezinswoningen en (senioren) appartementen. Ook zijn er mogelijkheden voor kleinschalige horeca en vrijetijdsbesteding zoals bijvoorbeeld een sportschool. Vooralsnog voorziet het plan in circa 152 woningen waarvan 60 woningen in het sociale huur- en koop segment. Ook zal er een parkeergarage komen en voldoende parkeerplaatsen in de open lucht.

In 1932 begon de heer Gerrit van den Berg en zijn compagnon met het bouwbedrijf De Langen & van den Berg BV.
Precies 90 jaar later slaan de twee (klein) kinderen Van den Berg samen de eerste paal van een prachtig nieuw te bouwen kantoorpand in Bergambacht. De heipaal werd onder toeziend oog van het personeel de grond in geslagen waarna het tijd was om met alle collega’s dit te vieren met een hapje & drankje.

Na een voorselectie met 16 deelnemers en daarna 3 planpresentaties voor de ontwikkeling van een woongebouw op de werf Van Duijvendijk heeft de Gemeente Krimpen aan den IJssel gekozen voor het plan van De Langen & van den Berg uit Bergambacht. Het plan werd samen gemaakt met Zecc Architecten en Lindeloof Tuin en Landschapsarchitectenbureau.

Wethouder Wubbo Tempel geeft aan “blij te zijn dat De Langen & Van den Berg met zo’n mooi plan is gekomen, waardoor het straks op deze unieke erfgoedlocatie aan de Hollandsche IJssel voor Krimpenaren prettig en duurzaam wonen is.”

Tomas van den Berg, directeur van De Langen & Van den Berg reageert: “Dit plan voldoet uitstekend aan de woningbouwopgave van deze tijd. Met een gezonde woonomgeving, hoge duurzaamheidsambitie en veel natuur, waarbij de DNA van de historische werf het uitgangspunt is.”

Het plan sluit volgens de gemeente goed aan op het verhaal van de werf en de Ontwikkelvisie IJsseldijk. In het ontwerp van het plan van De Langen & van den Berg is onder andere de geschiedenis van de werf op moderne wijze op alle niveaus verwerkt. De voormalige scheepswerf is één van de oudste scheepswerven van Nederland en de eerste met een dwarshelling.

Met dit gekozen plan geven we een nieuwe betekenis aan de historie en vergroten we de beleving van de kade langs het water. Het plan bestaat uit vier werfgebouwen en ademt het stoere karakter van de werf. De gebouwen (het Dijkhuis, het Scheepshuis, het Kraanhuis en het Pakhuis) zijn geïnspireerd op het bestaande erfgoed en in grootte en hoogte oplopend naar de Hollandsche IJssel toe. Er komt een verdiepte parkeergarage onder de woningen, een binnentuin die voor iedereen te bezoeken is en een recreatie mogelijkheid aan de rivier Hollandsche IJssel.

De Langen & van den Berg gaat aan de slag met de verdere uitwerking van het plan. Naar verwachting zal er in november 2023 gestart worden met de eerste bouwwerkzaamheden en staan de opleveringen vooralsnog gepland voor maart 2025.

Voor meer informatie over dit prachtige plan verwijzen wij u graag naar de projectwebsite wonenaandeoudewerf of TW3 makelaars.

Op 21 april jl. tekenden wethouder Piet van Leenen van de Gemeente Hoeksche Waard samen met Tomas van den Berg en Frans Daverveld van DLBD de anterieure overeenkomst voor het bouwen van 17 nieuwe woningen in Puttershoek.Het bouwplan ‘Waterborg’ komt op de kruising van Schouteneinde en de Molendijk, waar voorheen het gemaal ‘t Hooft van Benthuizen stond. Te koop komen 5 royale gemaalwoningen, 4 watervilla’s en 8 appartementen die allen passen binnen de karakteristieke, historische uitstraling van de omgeving. De woningen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd, de watervilla’s krijgen een terras aan het water en de appartementen worden gebouwd rondom een hofje. DLBD is een samenwerking tussen De Langen & van den Berg Vastgoed en Daverveld Ontwikkeling. Men verwacht begin 2023 te starten met de bouw wat naar verwachting circa een jaar zal gaan duren.

In Oude-Tonge is vanmiddag het hoogste punt gevierd van de bouw van 25 appartementen De Dijkgraaf. Wethouder Daan Markwat van de Gemeente Goeree-Overflakkee verrichtte de officiële handeling waarbij hij geassisteerd werd door ‘Bertje de Bouwvakker’. Na de handeling werd er op de bouw geproost door alle aanwezigen waaronder uiteraard de toekomstige bewoners van het appartementengebouw. Nadien was er in Hotel/restaurant "Lely" tijd voor een hapje, drankje en een praatje met de nieuwe buren.

De 18 herenhuizen en 12 appartementen in het project De Buitenparel in RijswijkBuiten zijn deze week aan de nieuwe bewoners officieel opgeleverd. De Buitenparel is gebouwd door Bouwbedrijf De Langen & van den Berg in opdracht van ontwikkelaar Wonen à la Carte. Het project heeft als format dat kopers, samen met de architect, de indeling van hun woning vrij bepalen. Wijkwethouder Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) en Joubert Ockeloen (directeur Wonen à la Carte) brachten een bezoek aan de net opgeleverde woningen in De Buitenparel en overhandigden symbolisch de sleutel aan een van de eerste bewoners van dit project. De Langen & van den Berg wenst alle nieuwe bewoners veel woonplezier toe!De Langen & van den Berg tekent koop- en realisatieovereenkomst voor 60 woningen met C.V. GEM Park Triangel Waddinxveen.

Dinsdag 22 maart is door Alexander de Vries van C.V. GEM Park Triangel en Tomas van den Berg van De Langen & van den Berg de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 60 woningen onderdeel van deelplan J (Parktuin) te Waddinxveen.

De locatie Parktuin kenmerkt zich door een integrale beeldkwaliteit waarbij de groene openbare ruimte harmonieert met een gedifferentieerd woningbouwprogramma in de voor Park Triangel kenmerkende Cottage stijl. De nadruk ligt hierbij op grote, asymmetrisch vormgegeven, huizen in het groen waarbij de individuele woning ondergeschikt is aan het ensemble. Er worden verschillende woningtypen gebouwd waaronder rijwoningen, twee onder een kap woningen en vrijstaande woningen. Ontwikkelaar De Langen & van den Berg Vastgoed verwacht medio 2023 met de project ontwikkeling te starten. De bouw zal naar verwachting in 2024 aanvangen.

Vanmiddag heeft de start bouw plaatsgevonden van de 7 woningen De Berken in Klaaswaal. Op deze prachtige zonnige middag verrichtte wethouder Harry van Waveren van de Gemeente Hoeksche Waard de officiële handeling door op de rode startknop te drukken. Vervolgens brachten alle genodigden met elkaar een toost uit om te proosten op een voorspoedige bouw. In restaurant De Koningshoeve konden de toekomstige bewoners naderhand onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met de nieuwe buren. 

In opdracht van Havensteder zijn wij vorige week gestart met de sloop van de Rotterdamse oudbouw in Delfshaven, een stadswijk in het westen van Rotterdam. Delfshaven kent een grote variëteit aan historische panden uit de 19e eeuw. Na de sloop ontstaat er een terrein waar 38 nieuwe appartementen worden gebouwd met een passende architectuur wat aansluit bij de architectuur van deze historische wijk. Het gaat om de locatie op de kruising van de Tweede Schansstraat en de Schans.