Donderdag 2 juni is de realisatie- en koopovereenkomst ‘Zuidelijk Havengebied Alblasserdam’ ondertekend. De handtekeningen werden gezet door wethouder Kraijo van de Gemeente Alblasserdam, Michiel Verschuuren (Stevast Ontwikkeling BV) en Tomas van den Berg (De Langen & Van den Berg Vastgoed BV).

De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt en aan het einde van dit jaar gepresenteerd aan de gemeenteraad van Alblasserdam. Het doel is om eind 2023 te gaan starten met bouwen.

Het Zuidelijk Havengebied is al lang een braakliggend ontwikkelgebied wat grenst aan de entree van Alblasserdam en zal nu worden ontwikkeld tot een levendig deel van het centrum. Het biedt ruimte aan diverse soorten woningen, van sociale huurwoningen, starterswoningen tot aan gezinswoningen en (senioren) appartementen. Ook zijn er mogelijkheden voor kleinschalige horeca en vrijetijdsbesteding zoals bijvoorbeeld een sportschool. Vooralsnog voorziet het plan in circa 152 woningen waarvan 60 woningen in het sociale huur- en koop segment. Ook zal er een parkeergarage komen en voldoende parkeerplaatsen in de open lucht.