Onze geschiedenis


Oprichting

De Langen & van den Berg kent een lange geschiedenis. Het bouwbedrijf is opgericht in 1932 door Gerrit van den Berg en Piet de Langen. Samen richtten zij zich op de particuliere woningbouw. Verbazingwekkend genoeg deed het ondernemersduo alles zelf. Tot op de dag van vandaag zijn er in Bergambacht woningen te vinden, die zij van de fundering tot de nok zelf hebben gebouwd. Later gingen zij zich ook op de seriematige woningbouw richten.

De tweede generatie

Begin jaren ‘60 diende de volgende generatie zich aan. Met drie opvolgers bij de familie De Langen en twee bij de familie Van den Berg werd de onderneming overgenomen door vijf man sterk. Gelukkig waren de talenten gespreid en konden de taken worden verdeeld. Toch namen de afgevaardigden van de familie De Langen één voor één afscheid. Sinds de jaren ‘70 herinnert alleen de naam van het bedrijf nog aan hen.

Vandaag

De derde generatie Van den Berg nam in 1997 het stokje over en sinds 2009 is Tomas van den Berg algemeen directeur van het bedrijf. In de loop der jaren is De Langen & van den Berg uitgegroeid tot een ‘ontwikkelend bouwer’. Anno 2019 voeren we vooral bouwprojecten uit voor opdrachtgevers, zoals de woningbouw, utiliteitsbouw en zorggerelateerde projecten, maar nemen we ook zelf bouwinitiatieven.