Op woensdag 17 mei jl. verrichtte wethouder Julius Terpstra van de Gemeente Leiden de officiƫle handeling voor de start bouw van 11 unieke appartementen gelegen aan de Nieuwe Rijn naast de Wilhelminabrug in Leiden. Het project heet daarom ook Waterkant. Kopers konden deze middag met elkaar kennis maken onder het genot van een hapje en drankje.

Het gebouw Waterkant bestaat uit vier woonlagen met 3 tuinappartementen op de begane grond, 6 appartementen op de eerste en tweede verdieping en 2 topappartementen op de bovenste vierde laag. De appartementen hebben een tuin, balkon of dakterras. De ontwikkeling van dit project is gedaan door De Langen & van den Berg Vastgoed in samenwerking met Citybeats. Architect is Zijdekwartier Architecten uit Leiden.

Het project is gelegen aan het Utrechtse Jaagpad recht tegenover de Watertoren, die gebouwd is in 1908 en de status heeft gekregen van Rijksmonument. Elke woning heeft zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen verhaal. Wel is er een gemeenschappelijke deler: de grote, stoere raampartijen en het unieke uitzicht. De ligging van de appartementen is werkelijk bijzonder te noemen; direct aan het water, tegenover de Watertoren en op fietsafstand van de binnenstad van Leiden.