Na een Design & Build traject heeft Woonstichting Land van Altena aan het begin van dit jaar het contract getekend met Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg voor de bouw van het appartementencomplex. Helaas konden we door COVID toen niet bij elkaar komen om de plannen fysiek te presenteren en het te vieren. Nu, ruim een half jaar later, kwamen we alsnog bijeen om vandaag, weliswaar kleinschalig, er een feestelijk moment van te maken: de start van de bouw!

Op het terrein naast ‘de Nieuwenaar’ in Almkerk, waar voorheen Verzorgingshuis ‘Huize Antonia’ stond, wordt een nieuw complex gebouwd met 25 huurappartementen. Het complex zal de naam “De Linde” gaan krijgen, ontleend aan de lindeboom welke nu op het terrein aanwezig is. Bij het ontwerp door VRP architecten is goed gekeken naar de omgeving. Het gebouw is zo ontworpen dat het geen achterkant heeft, zodat het rondom een open en bewoond beeld heeft. Bovendien heeft het gebouw een slimme compacte indeling, waardoor er veel ruimte voor groen over blijft. De appartementen zijn ruim opgezet en hebben comfort als uitgangspunt. Zo heeft elk appartement een balkon, met of zon in de ochtend of zon in de middag. Door de ruimte rondom het gebouw hebben alle woningen ruim uitzicht. De appartementen zullen voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan duurzaam bouwen. Ze zijn gasloos, worden verwarmd met slimme warmtepompen (zonder buitenunit) en zijn optimaal geïsoleerd tegen kou en warmte om het energieverbruik te beperken. De zonnepanelen op het dak dragen bij aan de energievoorziening en lage energielasten. Het geveloppervlak is beperkt waardoor de bouwkosten laag blijven en het verlies van warmte wordt beperkt.

De appartementen zullen in het 2e kwartaal van 2022 aangeboden worden voor verhuur en in de zomer van volgend jaar opgeleverd.